Eskiden karşı cinsle yaşadığım ilişkilerde, bazen hiç beklemediğim bir anda konusunu bile anlayamadığım bir tartışma çıkıyor ve ortam birden geriliyordu. O andan itibaren yaptığım şey, biraz karşı tarafı anlamaya çalışmak, daha çok da kendimi anlatmaya çalışıp durmaktı. Bu anlama-anlatma çabası hiçbir işe yaramıyor; beni, onu ve ilişkiyi yoruyordu.

Bu döngüye başka bir açıdan bakmam Osho'dan okuduğum, Oscar Wilde'a ait olduğunu öğrendiğim bir sözle oldu: Kadınlar anlaşılmak için değil sevilmek içindir.

Yakın zamanda, yine kendimi konunun ne olduğunu bile anlayamadığım bir tartışmanın içinde bulduğumda, bu sefer kendimi anlatmak ve karşımdaki kişiyi anlamak çabasına girmek hiç içimden gelmedi. Öfkeli de değildim, belki sadece biraz "neler oluyor, şimdi ne yapmalıyım?" telaşı vardı.

Karşımdaki kişi benden uzak duruyordu. Sadece sarılmak istedim ve sarıldım. Zorlamadan... İkimizin de gözünden birkaç damla yaş aktı. O an anladım ki bazen birisine onu sevdiğimizi hatırlatmak yeterli oluyor. Hem de sadece sarılarak. Bir şey söylemeye bile gerek duymadan.

Konu o gün kapandı, aramızdaki gerilim boşaldı. Hatta ilişkimiz böyle enteresan bir deneyim yaşadığımız için daha bile güçlendi.

İlgili Yazılar

Yorumlar  

#1
Duyguları ifade etmenin en güzel şekli ansızın sarılıvermek, sarılırken 'seni seviyorum' diyebilmektir. Dokunmak sevgiyle dokunmak en güzel armağan olsa gerek.. Sevdiğine en içten dokunabilmek şefkatini verebilmek....
Berrin 22 Kasım 2010
#2
Oscar Wilde'in bu sozunu biliyorum ancak bunun kadin cinsine ozgu oldugunu dusunmuyorum. Ozne "Kadin" degil "insan" olmali. Tartismalarin-kavgalarin sonunun varacagi yeri bilen taraf olmak, bilmeyen tarafin tartismayi uzatma cabalarina maruz kalmak yorucu olsa da yurekten bir "bosver!bunlarin iliskimizi mahvetmesine izin vermeyelim..Esas olan biziz" sarilisi insanin enerjisini aniden baska bir yone cevirecektir.Ancak onemli olan bu farkindaligi yakalayabilmek.Aksi takdirde sen sarilmak ister-sarilirsin bir de uzerine "biz burda bisey tartisioruz sen kalkmis sariliyorsun" derler,oyle bakakalirsin:-)
Ahu Özek 13 Aralık 2010
#3
Sadece sevmek ,var gücünle olabildigince yüreginin son damlasına kadar sevmek ... İşte o an herşey çözülüveriyor işte ...:)
Hilal 1 Ocak 2013

Yorum yazmak için lütfen üye girişi yapın.

Okuduğunuz yazıyı beğendiyseniz, uygulamaları da içeren üyelere özel yazıları okuyabilmek ve sitedeki güncellemelerden haberdar olmak için üye olabilirsiniz.