Ayşegül ile 2011 yılında başladığımız, zaman zaman uzun aralar vererek ilerlediğimiz koçluk görüşmelerinin hikayesini ve kendisinin adım adım neleri başardığını bu bölümde okuyabilirsiniz. Bu yazılar, bölümler halinde farklı mecralarda yayınlandı.

Bizi tutan ego kodları olmasaydı, hepimiz şu anda hak ettiğimiz bolluk içerisindeydik…

Merhaba arkadaşlar,

Yaşam koçum Hakan Arabacıoğlu ile yaptığımız ikinci görüşmenin ayrıntılarını paylaşmaya devam ediyorum. İkinci görüşmedeki en büyük farkındalığım, kaynağı belli olmayan, deneyimlemediğim, kanıtlayamadığım inançlara sıkı sıkıya bağlanmış olmam! Siz de paraya dair inançlarınızı belirlediyseniz, düşünün bakalım, o inançlara dair kanıtlarınız var mı?

Muhtemelen yok. Bizi tutan bu ego kodları olmasaydı, hepimiz şu anda hak ettiğimiz bollukta yaşıyor olacaktık. Bolluğun sınırı yok ki. Örneğin, bendeki "paranın sınırı vardır" inancı. Neden böyle bir düşünceye saplanıp kalmışım, belirsiz. Bu inançlarla birlikte, ruhsal, duygusal yükler de alıyormuşuz.

"İşimden başka bir kaynaktan para kazanamam" kodu, inancı üzerine konuştuk değerli yaşam koçumla. Sanki ben yepyeni işler kurmuşum, batırmışım, mahvolmuşum da böyle bir düşünceye sahip olmuşum. Hiç böyle bir şey olmadı. Hiç teşebbüs bile etmedim.

Bu haftaki ödevlerimden biri; kendi bildiğim işle ilgili pasif gelirleri nasıl yaratabilirim? Sizler de kendi mesleğiniz, hobileriniz, yeteneklerinizle ilgili bir düşünün bakalım. Pasif gelirden kastımız, kira geliri, borsadan kazanç, telif geliri gibi düzenli iş yapmasak da düzenli gelen gelir.

Dolu dolu geçen ikinci görüşmedeki en önemli noktalardan biri de, imgelemek. Örneğin, belirlediğim bir pasif gelirden nasıl para kazandığımı, ne hissettiğimi her gün 10 dakika imgeleyeceğim. Örneğin, bir kitap yazdım, telif geliri elde ettim, ona bağımlı değilim. Bu düşüncemi serbest bıraktım, sadece gelirimin nasıl arttığını, bankada nasıl çoğaldığını hayal edeceğim, vizyonlayacağım.

Bu arada yaşam koçumun önerdiği bir kitap var, en kısa zamanda onu okuyacağım: Milyoner aklın sırları. Yazarı T. Harv Eker. Okursanız, yorumlarınızı bana da bildirin.

Peki biz bu sabotajı nasıl bitireceğiz? Yaşam koçumun ikinci görüşmede, benimle paylaşmaya başladığı önemli noktalardan bir diğerine geldik. Kendi kendimizi sabote etmekten nasıl kurtulacağız? Bunu da yeni yazıda anlatacağım.

Hepinizi seviyorum.

Hayalinizdeki İşe Ulaşın uygulama paketini alarak kendi kendinize yapacağınız uygulamalarla işiniz ile ilgili engelleyen inançlarınızı dönüştürebilir, ne yöne adım atmak istediğiniz konusunda netleşebilirsiniz.

Yorum yazmak için lütfen üye girişi yapın.

Ayşegül'e Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresinden ulaşabilirsiniz.