Hiç durup dururken vücudunuza ne istediğini sordunuz mu? Ben bunu uzun zamandır sıklıkla yapıyorum. Hayatımda bir dönem çok katı detoks diyetleri uyguladım. Yenmesi gerekenler ve yenmemesi gerekenler vardı. Belki vücudu temizlemek için bu yapılabilir ancak ben hep böyle yaşamaya başlamıştım.

Hava karardıktan sonra hiçbir şey yemiyordum. Adını hayatınızda duymadığınız otları kaynatıp içiyor ve bir yığın besin takviyesi hapı alıyordum. Bütün bunların içinde gözden kaçırdığım şeyi şimdi fark ediyorum. Bunları yaparken vücuduma gerçekten neyi istediğini hiç sormamıştım.

Geçen gün vücuduma ne istediğini sorunca gözümün önüne simit peynir geldi. Simiti alıp bol peynir çeşidinin olduğu bir markete gittim. Hayalimde canlanan tuzsuz, sertçe beyaz peyniri peynir çeşitlerinin arasında aramaya başladım. Elime daha önce hiç adını duymadığım çerkez peynirini alınca, içimde onu almam için kuvvetli bir istek oluştu. Aklımı devreye sokmadan o peyniri aldım ve çıktım. Deniz kenarında peyniri açıp yerken anladım ki tam hayalimdeki peyniri seçmiştim. Üstelik de ne olduğunu bile bilmeden.

Bazı danışanlarım kilo vermek hedefiyle bana geldiğinde, hangi duyguları daha yoğunken yeme isteklerinin arttığını izlemelerini öneriyorum. Çünkü alınan kiloların bir kısmı, duygusal açlığı yiyecekle doyurmaya çalışmaktan kaynaklanıyor. Vücudun gerçekten neye ihtiyacının olduğuna bakmadan yedikçe vücut da şişmeye devam ediyor.

Belki bugün, vücudunuzla konuşmaya başlamanın zamanıdır...

Yorumlar  

#1
Teşekkürler yazınız için hakan bey sizi çok seviyoruz :-)
ben de bugünlerde kendime soruyorum aslında gitmek istiyorum sakin yerde yaşamak istiyorum çok büyük isteklerim yok sadece biraz daha huzur özgür bağımsız olmak hepsi bu.Kendimi robotlaşmış hissediyorum bu şehir hayatı ve ekonomik koşullar tüketiyor yavaş yavaş ...Aynı şeyleri yapmak hiç bana göre değil aynı yoldan yürümemek için yolumu bile sık sık değiştiriyorum.Benim vücudum gitmek istiyor benim vücüdum saf katıksız insani duyguları hala var olan bireylerin olduğu yerlere gitmek istiyor.
ebru 5 Mayıs 2010
#2
çok ilginç hiç düşünmemeiştim vücudumun ne istediğini. teşekkürler yazınız için fazla ara vermeyin yazılarınıza :-)
aylin 5 Mayıs 2010
#3
Ebru Hanım, Aylin Hanım, güzel yorumlarınız beni mutlu etti. Vücudunuzun ihtiyaçlarını duyabiliyorsanız ne mutlu size. En azından kalıcı çözümü bulup hayata geçirene kadar yakınınızdaki doğada günübirlik bile olsa zaman geçirmeniz sizi daha da canlandıracaktır. (Bir motorla adaya gitmek, yakındaki parkta veya ormanda zaman geçirmek gibi)
Hakan Arabacıoğlu 7 Mayıs 2010
#4
Merhaba Hakan bey,öncelikle derslerinizde ve çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.
Ben son zamanlarda,bedenimi ve zihnimi daha iyi kullanmak istiyorum,daha az yorularak,daha faydalı olmak kendime ve çevreme,bisiklete binmek,uçurtma uçurmak,salıncağa binmek,yumuşacık çimlere basmak,koşmak,paçaları sıvayıp,içinde balıkların oynadığı tertemiz sığ sularda oynamak ve güzel rüzgarlarla engin denizlere açılmak istiyorum.Birde kahkahalarla gülmek (bunu elimden geldiğince yapıyorum)Sorunuz her zaman ki gibi yapıydı.Sevgi ve saygılar.
Gönül 10 Mayıs 2010
#5
DÜZELTME:
Sorunuz her zaman ki gibi yapıcıydı.
Gönül 10 Mayıs 2010
#6
benim vücudumun istediği şeyleri yemem demek benim reflümün artması demek...ben ne yapayım bu durumda Hakan bey?çözemedim..hayattan zevk alıyorum sevdiğim şeyleri yediğimde, oysa büyük çoğunluğu bana dokunuyor...2 arada 1 derede kalmak durumu tam beni anlatıyor:sad:
melek 5 Şubat 2012

Yorum yazmak için lütfen üye girişi yapın.

Okuduğunuz yazıyı beğendiyseniz, uygulamaları da içeren üyelere özel yazıları okuyabilmek ve sitedeki güncellemelerden haberdar olmak için üye olabilirsiniz.